İMOSAB 12 sanayi parselinin tahsisini gerçekleştiriyor

İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMOSAB) 1. etabında 12 adet parselin tahsisi gerçekleştirmeye başladı. Öte yandan İMOSAB’ın bağlantı yolu, altyapı, genişleme ve sektörel proje çalışmaları hızla devam ediyor.

 

İnegöl Kaymakamı ve İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas OSB Başkanı Eren Arslan, İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMOSAB) 1. etabında yer alan 12 adet parselin sanayicilere tahsis edileceğini ve tahsis başvurularının www.imosab.org.tr adresinden yapılacağını söyledi. Eren Arslan başvuruların değerlendirilerek belirli bir puana ulaşan işletmeler arasından noter huzurunda kura çekilerek, ilgili parsellerin sahiplerini bulacağını belirtti.

 

“SANAYİCİLERİMİZE EN DÜŞÜK MALİYETLE ÜRETİM YERİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Organize Sanayi Bölgemizdeki inşaat ve yatırımlarla üretim kapasitemiz ve istihdam oranımız artmaya devam ediyor. Diğer yandan da her geçen gün daha fazla sanayicimiz bizden yatırım yeri talebinde bulunuyor.” diye sözlerine devam eden Arslan, “Biz de Organize Sanayi Bölgesi olarak sanayicilerimizin yer taleplerine hızlı bir şekilde cevap vermek için büyük gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda OSB’mizin kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Kamulaştırmalarla beraber faaliyette bulunulan alanlarımızda da altyapı çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Sanayicilerimize yer tahsisi çalışmaları kapsamında öncelikle birinci etabımızda bulunan az sayıda parselimiz için tahsis çalışmalarını başlattık.” dedi.

 

OSB’nin ikinci etabında da kamulaştırma süreci ile beraber tahsis sürecine de girme hazırlığında olduklarını kaydeden İnegöl Kaymakamı ve İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eren Arslan, “İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak önceliğimiz Mobilya ve Ağaç İşleri ile bu sektörlere üretim yapan tüm sanayicilerimize en düşük maliyetle üretim yeri sağlamaktır. Yapacağımız arsa tahsislerini bu perspektifle değerlendiriyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizdeki sanayicilerimizin her yönde gelişimini sağlayacak hizmetleri sunmak için gerekli fiziki yapıları da planlarımıza dâhil ediyoruz.” dedi.

,Eren Arslan, “Yapacağımız arsa tahsislerimizin başta sanayicilerimiz olmak üzere bölgemiz ve İnegöl’ümüz için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“DEVLETİMİZİN DESTEĞİNİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZİN YANINDA HİSSEDİYORUZ,

 Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Sanayicimizin ihtiyacı olan yeni üretim alanlarının planlanarak sanayicimizin kullanımına sunmak üzere Organize Sanayi Bölgemizin 1. etabında bulunan orman vasfını yitirmiş alanların devir süreçlerini Cumhurbaşkanımızın onayı ile hızlı bir şekilde tamamladık. Şimdi bu alanları sektörde hizmet veren işletmelerimize hızlıca tahsis edeceğiz.” dedi. Sanayi bölgesinin diğer kurumlarla güçlü ilişkileri olduğuna ve bu ilişkileri geliştirmek için sürekli gayret içinde olduklarına vurgu yapan Gürel, “Organize sanayi bölgemizin bağlantı yolu çalışmaları ve bunun gibi diğer çalışmalarımızı Bakanlıklarımız ve ilgili kurumlarımızla uyum ve işbirliği içerisinde en hızlı şekilde devam ettiriyoruz. Organize sanayi bölgemizin süreçlerinde bizlere destekleri için başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve tüm kurumlara teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” dedi.

“BÖLGE’DE HİZMET VEREN İŞLETMELERİMİZİN ALTYAPI PROBLEMLERİNİN GİDERİLMESİ İÇİN HIZLICA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Organize sanayi bölgesini yenilenebilir enerji yatırımları ve çevre konusunda Türkiye’ye örnek bir OSB yapmayı hedeflediklerine dikkat çeken İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Bölgemizin işletmelerinin altyapı kaynaklı problemlerinin giderilmesi yönünde planlama çalışmalarımızı hızlıca sürdürüyoruz. Aciliyetli olan konulara öncelik vererek sanayicimizin ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda öncelikli olarak OSB Müdürlüğümüz ile gerekli koordinasyonu sağlayarak asfalt ve diğer yol altı şebeke sorunlarının giderilmesi için gerekli çalışmalara başlamış olduk. Ayrıca bölgemiz içerisinde yeşil alanların yapılanması, çevre düzenlemeleri gibi konularda olan sorunlarımızı çözüme ulaştırdığımızda Organize Sanayi Bölgemizi büyük bir cazibe merkezi haline dönüşmesi konusunda daha farklı bir konuma getirmiş olacağız bu vesile ile tüm sanayicimize yeni parsellerin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

“SEKTÖRE YENİ SOLUK GETİRECEK PROJERİMİZLE BÖLGEMİZİN YARATTIĞI KATMA DEĞERİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ “Bir sektör temsilcisi olarak yoğunluğumuzu OSB’mizdeki süreçlerin hızlandırılması ve OSB’mizin geliştirilmesine ayırdık. Sanayicimizin katma değerli ürün üretmesini sağlamak, iç ve dış pazarlarda rekabet edebilirliğini arttırabilmek için birçok boyutta çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi. Uğurdağ, İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin sanayicilerin nitelikli iş gücü, ihracat, AR-GE, tasarım gibi tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir OSB olacağını açıkladı. Bu doğrultuda proje çalışmalarının planlandığına dikkat çeken Uğurdağ, “Aynı zamanda bölgemiz içerisinde fuar merkezi ortak AR-GE ve tasarım merkezi, teknopark, kuluçka merkezi, malzeme kütüphanesi, teknoloji transfer ofisi gibi yapıları içerisinde bulunduran bir teknoloji geliştirme bölgesini İnegöl’e kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni tahsislerimizin ve tüm paydaşlar olarak yürüttüğümüz tüm çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.